باروری در خانم ها

 دوره ی تخمک گذاری در خانم ها به معنی دوره ی باروری است. در این دوره اکه روز 14 سیکل قاعدگی آن هاست تخمک از تخمدان ها رها شده و در لوله ی رحم قرار می گیرد و به مدت 24 ساعت منتظر اسپرم برای تشکیل لقاح می ماند.

در صورتی که اسپرم وارد رحم شود با تخمک تشکیل لقاح می دهد و بارداری اتفاق می افتد. اما ممکن است زوج قصد بارداری نداشته باشند به همین دلیل می تواند برای جلوگیری از بارداری اقدام می کنند.

راه های جلوگیری از بارداری

راه های جلوگیری از بارداری به دو دسته تقسیم می شن، روش های دائمی، مثل بسته لوله های رحمی که به آن توبکتومی می گن. و بستن لوله های  انتقال دهنده ی اسپرم که با بستن آنها از انتقال اسپرم به رحم جلوگیری میشه.

راه های موقت جلوگیری از بارداری مثل استفاده از کاندوم نه یا مردانه یا استفاده از اسفنج ضد بارداری، ایمپلت، قرص های ضدبارداری و. است.

در این مطلب قصد داریم در مورد قرص های جلوگیری از بارداری و قرص های اورژانسی صحبت کنیم.

قرص های جلوگیری از بارداری

این نوع قرص ها از دو هورمون استروژن و پروژسترون تشکیل شدن و خللی در قاعدگی ایجاد نمی کنند. بعضی از این قرص ها هورمون ساختکی پروژسترون دارند که مناسب دوران شیردهی هستند. این قرص ها با وقف تخمک گذاری، تغییر دادن مخاط دهانه ی رحم و نامناسب کردن محیط آن برای ورود اسپرم و از طریق نامناسب کردن شرایط برای لانه گزینی از بارداری جلوگیری می کنند. از نمونه های آن میتونیم قرص روکین که بین خانم های ایرانی مصرف میشه و در بازار موجوده اشاره کنیم. مصرف این قرص ها که در بسته های 21 عددی و 28 عددی در بازار موجوده مطابق با دستور آن باید در ماه استفاده بشه.

این قرص ها علاوه بر جلوگیری از بارداری، مزیتی هم دارند؟ بله، از سرطان تخمدان جلوگیری می کنند، به منظم شدن عادت ماهانه کمک می کنند، احتمال حاملگی خارج از رحم را بعد از اقدام به بارداری کم می کنند.

البته مصرف هر قرصی ممکنه عوارض جانبی هم داشته باشه و قرص های ضدبارداری مستثی نیستند. عوارضی مانند حساس شدن سینه ها، تشدید اثر داروهای ضد افسردگی، اکر در دوران شیردهی مصرف شن باعث کاهش شیر می شن و اگر خانمی مبتلا به دیابت باشه با مصرف این قرص ها ممکنه سطح قند خونش بالاتر بره.

قرص اورژانسی:

یکی از روش های جلوگیری از بارداری در مواقع ضروری، مصرف قرص اورژانسی. گفتیم در مواقع ضروریف بنابراین اصلا نباید به عنوان قرص جلوگیری از بارداری به صورت دائمی استفاده بشه. مواقعی که رابطه محافظت نشده بوده یا کاندوم حین رابطه آسیب دیده و شما احتمال ورود منی به واژن رو میدید.

 

عملکرد قرص اورژانسی:

قرص های اورژانسی مانع لقاح میشن واگر لقاح صورت گرفته باشه فضای رحم رو جوری تغییر میدن که قادر به لانه گزینی نباشه اما اگر لانه گزینی اتفاق افتاده باشه و بارداری ثوزت گرفته باشه دیگه قرص های اورژانسی اثری ندارن.

مصرف به موقع مهم ترین مسئله قرص اورژانسی است.

اگر قرص های اورژانسی در زمان مناسب استفاده شوند تا حد خیلی زیادی مانع بارداری میشن. بهترین زمان اثر بخشی ان ها 12 ساعت بعد از رابطه است اما می توان تا 72 ساعت بعد هم آن ها را مصرف کرد. نحوه ی مصرف انواع قرص اورژانسی در سایت یک زن کامل توضیح داده شده.

انواع قرص های اورژانسی:

قرص لوونورژسترل دوز ۱.۵ میلی‌گرم

قرص لوونورژسترل دوز ۰.۷۵ میلی‌گرم

قرص اچ دی (HD)

قرص ال دی (LD)

قرص تری‌ فازیک

عوارض قرص اورژانسی:

احساس ضعف، دل دردهای خفیف، سرگیجه، تهوع و استفراغ، چون این قرص حاوی دوز بالای استروژن و پروژسترون است. اگر بدن شما تخمک گذاری را شروع کرده باشه قرص اورژانسی دیگه فایده ای نداره، این قرص روش جلوگیری از بارداری دائمی نیست و سالی یک یا دو بار توصیه می شه چون مصرف زیادش عوارض هورمونی زیادی داره.

بدترین عوارض قرص اورژانسی خونریزی بعد از خودن قرصه که گاهی سنگینه و یا خونریزی بین دو قاعدگی. بعضی اوقات نیز این قرص روی روزهای سیکل قاعدگی تاثیر می گذارخ و ممکنه باعث بی نظمی بشه.

 

 

 

 


همه راه های جلوگیری از بارداری قرص ,های ,بارداری ,جلوگیری ,اورژانسی ,ها ,جلوگیری از ,از بارداری ,قرص های ,این قرص ,قرص اورژانسیمنبع

با قرص های اورژانسی آشنا هستید؟

دوش واژینال؛ خوب یا بد؟

اگر قصد بارداری ندارید این مطلب را بخوانید

برای باردار شدن و نشدن، این مطلب را بخوانید

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

شراره مطالعاتی بدانید بتا 1 Healthy World در جست‌و‌جوی شادی ترک اعتیاد خرید وبمانی پارکت لمینت خوب خريد پستی ارزان النگو بدل چرم زنانه دستبند دخترانه 2020